Theoloog des Vaderlands Samuel Lee blikt terug

Dr. Samuel Lee woont in Buitenveldert en was een jaar lang Theoloog des Vaderlands. Wat heeft het hem gebracht? Hoe heeft het hem veranderd? Heeft hij zijn doelen kunnen bereiken? Vragen die we hem op 5 oktober zullen stellen.

Samuel Lee (1970) groeide op in een seculier gezin in het Midden Oosten, kwam als tiener naar Nederland waar hij zich bekeerde tot het christendom. In Amsterdam Zuid-Oost richtte hij een eigen Pinkstergemeente op, werd een internationaal veelgevraagd spreker en stichtte een nieuwe academische opleiding bestemd voor migranten met weinig mogelijkheden, de Foundation Academy of Amsterdam. Ruim 10 jaar geleden kwam Lee geleidelijk tot wat hij noemt zijn “tweede bekering”. In 2020 was Samuel Lee niet weg te denken uit de Nederlandse media. Hij schreef artikelen, werd veelvuldig geïnterviewd over actuele gebeurtenissen en publiceerde twee nieuwe boeken. Redenen genoeg om deze opmerkelijke man te vragen naar zijn ervaringen als Theoloog des Vaderlands, zijn theologie en zijn visie op het christendom in de Nederlandse samenleving.

Sinds 2017 is dr. Lee directeur van het Center for Theology of Migration, het onderwijsprogramma van SkiN (Samen Kerk in Nederland) aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

U bent van harte welkom om dit gesprek bij te wonen en Lee zelf vragen te stellen.

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal toehoorders beperkt en is aanmelden verplicht.

Gespreksleiding: Hermen Jan Rijks

Datum: maandag 5 oktober 2020    Tijd: 20 – 22 uur