Ja, de wijkkerken van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert: Kruiskerk, Paaskerk en Pelgrimskerk, behoren tot de Protestantse Kerk in Nederland en zijn daardoor door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie aan zo’n instelling een gift geeft, mag dat bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. Bovendien is de ontvangende instelling vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. De Protestantse Kerk heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking ontvangen. Deze is van toepassing op alle tot de kerk behorende rechtspersonen. Dit betekent dat onze wijkkerken en de diaconieën daaronder vallen.

Zie verder voor de ANBI status

God heeft de heilige Geest door Jezus Christus, onze redder, rijkelijk over ons uitgegoten. Door zijn genade krijgen wij deel aan het eeuwige leven waarop we hopen.

Tit 3:4-7