De robotisering zal het aanschijn van de aarde dramatisch veranderen. Soms zijn we enthousiast, vaker een beetje angstig. Wat helpt is een flinke portie moderne angelologie, de middeleeuwse leer over de engelen. Robots en engelen lijken als twee druppels water op ons, maar verschillen ook van ons in een paar kleine opzichten: vrijheid, creativiteit, taal, sterfelijkheid, moraliteit…

De bekende rooms-katholieke cultuurtheoloog Frank G. Bosman (Tilburg University) neemt de deelnemers aan deze lezing mee naar de wondere wereld van robots en engelen. Hij doet dit aan de hand van twee voorbeelden: The Talos Principle en The Turing Test, twee populaire videogames.

maandag 4 november, aanvang 20.00 uur

Pelgrimskerk
Van Boshuizenstraat 560, ingang: Backershagen 12
Amsterdam-Buitenveldert (vrij parkeren)
tel. 020 – 6424995 – www.pelgrimskerk.nu

God heeft de heilige Geest door Jezus Christus, onze redder, rijkelijk over ons uitgegoten. Door zijn genade krijgen wij deel aan het eeuwige leven waarop we hopen.

Tit 3:4-7